Лимон Мейера 40см

Лимон Мейєра (висота 40см)

999грн

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

Категорії: ,

Опис товару

Розташування та температура

Весна – дуже відповідальний період у догляді за кімнатними лимонами. У цей час лимони, як і всі рослини, починають рушати в зріст, вступають у стадію бутонізації. Найкращий розвиток бутонів і більше корисної зав’язі у лимонів спостерігається при температурі +14…18°C. Вища температура пригнічує рослини, особливо щеплені на трифоліаті (листопадний лимон) – бутони та зав’язі обсипаються.

Коли температура зовнішнього повітря встановиться вище за +12°C, лимон можна виносити на відкрите повітря, розташувати на балконі, терасі або в саду. Але треба враховувати, що цитрусові негативно ставляться до різких перепадів температури, і в прохолодні ночі їх необхідно захищати мішковиною, легкими ковдрами або марлею в 2 шари. Деревця спочатку необхідно обов’язково тримати в тіні, поступово привчаючи їх до впливу сонячного світла.

Тримати лимони надто довго на відкритому повітрі восени (до сильних похолодань) не слід, інакше вони, потрапивши у теплі кімнатні умови, можуть зацвісти. У приміщення лимони слід вносити, коли температура зовнішнього повітря зменшиться до 10-12°C. Рослина, що звикла на відкритому повітрі до холоду, не відразу переносять у теплу кімнату, її треба протягом 7-10 днів поступово привчати до кімнатних умов (заносити до будинку лише на ніч).

Найкраща температура для зимівлі кімнатного лимона 14-16 ° C при помірній вологості повітря. У таких умовах рослини добре перезимовують, листя у них зберігається, плоди дозрівають. Лимони, щеплені на підщепі трифоліату (листопадний лимон), на якому в субтропічних районах щеплять лимони для кращої морозостійкості, повинні зимувати в холодних світлих приміщеннях з температурою повітря не вище 12°C (середня 7-8°C).

Кімнату щодня потрібно провітрювати, захищаючи рослини від протягів. Не слід тримати лимонні деревця на підвіконнях, де вікна з кватирками. Від вікон до рослин йде холодне повітря, та якщо з кімнати — хвиля теплого повітря.

Хороше висвітлення – важливий чинник при вирощуванні цитрусових. Лимон віддає перевагу світлим сонячним приміщенням, але влітку слід притіняти від прямого полуденного сонця, щоб уникнути опіків на листі. Найкраще розташувати рослину біля західного чи східного вікна. Тіневитривалі лимони при правильному догляді та дотриманні необхідного режиму ростуть і добре плодоносять навіть на північних вікнах.

Лимонному деревцю необхідне 12-годинне освітлення. Пізньої осені та взимку (з листопада до лютого) знадобиться додаткове освітлення люмінесцентними лампами, по 4-5 годин щодня.

Цитрус чутливий до зміни освітлення, тому його не слід переставляти з місця на місце, інакше він припиняє зростання доти, доки не пристосується до нових умов освітлення. Погано переносять кімнатні лимони наявність у приміщеннях газів, диму, випарів нафтопродуктів.

Полив та вологість повітря

Лимон – вологолюбна рослина. У весняно-літній період необхідний регулярний та рясний, але не надмірний полив. Зайву воду з піддону зливають. Взимку слід поливати більш помірно, у міру того, як підсихає верхній шар ґрунту, але ґрунт у горщику не повинен висихати повністю. При пересушуванні земляної грудки – листя жовтіє і обсипається. Також небезпечно і перезволоження ґрунту (особливо у холодних приміщеннях) – від застою води в субстраті гниють коріння, і рослина може загинути.

Полив здійснюють водою, що добре відстоялася, але найкращою для поливу вважається дощова і тала вода, температура якої на 2-3°C вище навколишнього середовища. Навесні рослини поливають рано-вранці, а влітку і восени – пізно ввечері. Влітку, при відкритій культурі, щоб уникнути зайвих випарів і поліпшення умов зволоження, грунт слід прикривати рослинним матеріалом чи листовим перегноєм.

Дуже погано переносять лимони надто сухе повітря за високої температури, приміщення з центральним опаленням, де сухість повітря сягає 40%. Для збільшення вологості повітря рекомендується 2-3 рази на день обприскувати листя теплою водою, також можна поставити рослину на піддон із вологим керамзитом або галькою.

Підживлення та добриво

Для нормального зростання та розвитку лимонні деревця необхідно удобрювати. Терміни внесення та кількість добрив залежать від стану рослин, пори року, розміру посуду (горщика, діжки) та ін.

У період активного росту, з березня по жовтень, рослину підгодовують кожні 10-14 днів рідкими добривами, чергуючи мінеральні підживлення з органічними. Взимку, якщо рослина міститься в холодному приміщенні, годувати не варто. Якщо міститься в трохи прохолодній кімнаті, удобрюють невеликою порцією 1 раз на місяць.

За зростанням пагонів, забарвленням листя, величиною і забарвленням плодів та іншими ознаками можна приблизно визначити, які поживні речовини вимагають рослини.

При нестачі азоту, наприклад, листя жовтіє і недорозвивається, особливо на плодоносних гілках, знижується врожай плодів, плоди стають дрібнішими. Нестача фосфору порушує обмін речовин; листя бліднуть і опадає, плоди грубіють і часто стають потворними. Калійне голодування викликає збільшення розміру та складчастість листя, урожай знижується та плоди дрібнішають. При нестачі заліза розвивається хлороз – листя блідне, а потім жовтіє. Плоди також світлішають і опадають, а верхівки гілок починають усихати. Рослини, що не отримують кальцій, стають слабкими, не росте листя, починаючи з верхніх кінців, покриваються плямами і передчасно опадають, пагони відмирають.

Для підживлення використовуйте суміші основних макро- та мікроелементів. Найкраще підходять добрива “Для цитрусових”, “Ефект”, у них співвідношення основних мікроелементів приблизно рівне. Добрива слід вносити в помірній кількості, тому що лимони найчастіше страждають від зайвих підживлень.

Кімнатні лимони добре реагують на органічні види добрив. Найчастіше застосовують перегній, пташиний послід (голубиний або курячий) і гноївку. Органічні добрива застосовують лише влітку, при утриманні рослин у дворі. Там, де лимони не виносять у двір, замість гноївки багато застосовують поливання рослин кров’яною водою, отриманої при миття свіжого м’яса.

Пересадка, субстрат, посуд

Молоді рослини необхідно пересаджувати щорічно навесні. У дорослих екземплярів достатньо лише змінювати верхній шар землі, а пересадку проводити раз на 3-4 роки в пухкий ґрунт, складений з дернової, перегнійної, листяної землі, торфу та піску (2:1:1:1:1). Або використовують готову земляну суміш для цитрусових рослин. При пересадках (перевалках) кому не руйнують, саджанець поміщають у новий посуд, додаючи свіжої землі.

Найкращим посудом для кімнатних цитрусових рослин є обпалені глиняні горщики з отвором на дні. Під великі дерева доводиться вживати дерев’яні діжки або ящики, які слід виготовляти із хвойних порід чи дуба.

Горщики при посадці і пересадці не повинні бути великими, тому що при надлишку незасвоєного корінням землі рослина може загинути від закисання ґрунту. На дно горщика встановлюють хороший дренаж для того, щоб земляна куля не перезволожувалась.

Обрізання та формування крони

Цитрусовим деревам для кращого зросту, розгалуження та формування крони, прискорення плодоношення, зайві гілки обрізають. Якщо деревцям дати можливість вільно рости, вони утворюють одне стебло без бічних гілок або набудуть форми сильно загущеного куща. Тому у молодої рослини, що досягла 15-20 см висоти, перед початком росту (у лютому) обрізають верхівку, залишаючи нижче зрізу 5-6 нормально розвинених нирок. Ці нирки незабаром проростуть і утворюють кілька пагонів першого ладу. З них залишають 3-4 втечі, що йдуть в різні сторони. Як тільки нові бічні пагони повністю закінчать своє зростання, верхівки у них теж обрізають, залишаючи на кожній гілочці по 3-5 бруньок. Створюються в такий спосіб гілки другого порядку. Техніка формування втеч наступних трьох-чотирьох порядків аналогічна. На пагонах четвертого порядку закінчується формування крони, після чого дерево входить у пору плодоношення. Подальший догляд за кроною полягає в систематичному прищипуванні, видаленні хворих, поламаних і ростуть всередину крони пагонів.

Для отримання щорічних урожаїв поряд з обрізанням крони та прищипкою пагонів необхідно проводити нормування врожаю – видаляти частину квіток. Зайве цвітіння виснажує дерево і знижує кількість корисної зав’язі, а при надміру рясному врожаї плоди виходять низької якості і деревце може наступного року не плодоносити. При нормуванні врожаю видаляють зайві та слабкі бутони, квіти і навіть квітучі гілки. Чим більше видаляється непотрібних бутонів, тим більше залишається корисної зав’язі.

Розмноження

Розмножують лимони живцями, відведеннями, щепленням та насінням. Щоб прискорити початок плодоношення та отримати плоди вищої якості, зазвичай вдаються до щеплення. З плодоносної рослини беруть черешок або вічко і прищеплюють на 1-3-річні підщепи (вирощені з насіння), коли деревина на їх стовбурах досить визріває. Настає плодоношення на 2-3 рік після щеплення.

Живцювання – простий і доступний спосіб розмноження цитрусових. Лимони, вирощені з живців, починають плодоносити вже на третій рік. На живці використовують визрілі молоді пагони минулого року товщиною 4-5 мм від найкращих плодоносних дерев. Укорінюють живці лимона у вологому річковому піску, при температурі 22-25 ° C і за високої вологості повітря.

Отримані від посіву насіння рослини починають плодоносити у найкращому разі з 6-річного віку. У період повного плодоношення вони вступають на 10-15 рік і навіть пізніше.

Шкідники, заходи боротьби

На лимонах найчастіше поселяються шкідники, що смокчуть: щитівки, трипси і червоні павутинні кліщі.

Властивості

Висота

35-55см

Огляди

Відгуки відсутні.

Будьте першим, хто залишив відгук “Лимон Мейєра (висота 40см)”

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Где купить Лимон Мейєра (висота 40см)?

    В нашем интернет-магазине "Орхидс Арт" представлен разнообразный ассортимент Лимон Мейєра (висота 40см), растения представлены разного возраста, сорта, от чего зависит и цена
  • Можно ли увидеть реальное фото Лимон Мейєра (висота 40см)?

    Конечно, менеджер отправит вам реальное фото Лимон Мейєра (висота 40см) на Viber перед доставкой
  • Вы доставляете Лимон Мейєра (висота 40см) по Украине?

    Да, по Киеву доставляем курьерами, по Украине отправляем транспортными компаниями-перевозчиками
  • Как ухаживать за Лимон Мейєра (висота 40см)?

    Для каждого растения на странице представлена краткая инструкция по уходу за растением