Кактус микс 14см

Кактус мікс (14см)

416грн

цена за 1 растение

В зв'язку з воєнним положенням, прохання наявність та ціни уточнювати у менеджера

Категорія:

Опис товару

ЯК ПОЛИВАТИ КАКТУСИ
Одним з основних питань, які потрібно вивчити любителю початківця кактусів і сукулентів, є питання – як правильно поливати кактуси. Зазвичай любителі-початківці починають поливати кактуси та інші сукулентні рослини, як звичайні кімнатні квіти. Тобто приблизно раз на три-чотири дні. До цього додається неправильне розташування цих рослин: дуже часто кактуси ставлять у мало освітлених місцях – у глибині кімнати, на північних вікнах, де не буває сонця, перед монітором комп’ютера. Чомусь дуже живучий міф про те, що кактуси поглинають випромінювання, що йде від монітора. Це не правда. Тому, якщо у вас стоїть кактус перед монітором, переставте його на підвіконня вікна – там йому буде набагато краще, а при правильному догляді він порадує вас гарним зовнішнім виглядом і красивим цвітінням.

Розташовувати кактуси бажано не в глибині кімнати, а на сонячному місці. Це може бути вікно, лоджія або балкон, які виходять на південь або схід. Через те, що кактуси, часто розташовують у мало освітленому місці і при цьому часто поливають, у рослин виникає відразу дуже багато проблем, які з часом призведуть до їх загибелі. А саме: стебло набирає в себе багато зайвої води і стає «пухким», через деякий час починає тягтися, колючки стають дрібними та тонкими – в результаті рослина втрачає декоративність. Рослина при цьому часто припиняє цвісти. І через деякий час, від частих переливів, рослина починає гнити і гине.

На наведених у цій статті фото показано кактуси, які утримувалися неправильно – стояли у мало освітленому місці, та часто поливалися. І для порівняння наведені фото таких самих рослин, які містилися в досить освітленому місці, з рідким поливом. Як кажуть – відчуйте різницю.

Батьківщина кактусів це Америка – Північна, Центральна та Південна її частини. В основному кактуси ростуть у пустельних та напівпустельних областях, але також їх можна зустріти у вологих тропічних лісах (епіфітні кактуси) та на узбережжі (кактуси роду Melocactus). Так як у пустелях і напівпустелях рідко йдуть дощі, і кількість вологи дуже обмежена, кактуси навчилися накопичувати вологу у своїх стеблах і тривалий час зберігати її, звівши до мінімуму її випаровування. Виходячи з цієї особливості, частий полив кактусам, як звичайним кімнатним рослинам, не потрібен. Головне правило у поливі кактусів можна сформулювати так: краще недолити, ніж перелити.

Поливати кактуси та сукуленти бажано «м’якою» водою (з низьким рН). Дуже добре підходить чиста дощова вода, але якщо використовувати її без додаткової обробки, можна занести в колекцію шкідників або грибкові захворювання. Також можна використовувати воду, фільтровану за допомогою побутових фільтрів для води. При поливі «жорсткою» водою відбувається швидке залужування ґрунту, в якому знаходиться рослина. Це веде до поганої роботи коренів рослини і, як наслідок, рослина уповільнюється в зростанні, слабшає, стає сприйнятливим до різних хвороб. Зазвичай воду, що використовується для поливу, відстоюють 2-3 доби. Для зменшення жорсткості води використовують кип’ятіння. Також зменшують жорсткість шляхом додавання щавлевої або ортофосфорної кислоти, кількість якої залежить від об’єму та жорсткості води та визначається дослідним шляхом. Кілька кристалів кислоти кидають у воду, розмішують, а осад, що утворився, видаляють. Підкисляти воду можна торфом, а також азотною чи оцтовою кислотою (кілька крапель на 1 л води).

Так як взимку кактуси не поливаються, то полив починають із приходом весни. Коли рослина прокинулась і рушила в ріст, це видно по тому, як верхівка рослини (точка росту) позеленіла, і з’явився приріст молодих колючок на верхівці кактуса, можна починати обережний полив. При цьому полив можна починати, коли нічна температура в місці утримання колекції не опускатиметься нижче +15 градусів протягом кількох днів. Перші поливи необхідно проводити вранці, щоб протягом дня більшість вологи ввібралася рослиною, а надлишки частково випарувалися, і до ночі, коли температура впаде, у грунті залишиться мінімальна кількість вологи, що зменшить ймовірність загнивання коренів. Перший полив повинен бути обережним – потрібно злегка змочити землю по кутах горщика, в якому знаходиться рослина на глибину приблизно 1,5-2,5 см, залежно від розмірів рослини та горщика. Температура води при цьому має бути гарячою – не окріп, але й не тепла – визначте рукою. Вода, пройшовши через ґрунт до коріння, злегка охолоне і до коріння надійде тепла вода. Це прискорить пробудження рослин від зимової сплячки. З кожним наступним поливом кількість води зростає. Ґрунт у проміжках між поливами повинен просихати повністю. До повноцінного поливу можна приступати тільки коли рослина повністю прокинеться і почнеться активне зростання. Коли встановиться стабільна тепла (спекотна) погода, полив рослин краще проводити ввечері. Проміжок між поливами залежить від віку та величини рослини. Маленькі рослини та сіянці потрібно поливати частіше, дорослі та великі рослини рідше. У холодну чи дощову погоду кактуси поливати не потрібно. Основне правило – ґрунт між поливами повинен просихати повністю. З наближенням осені полив поступово скорочують, і проміжки між поливами збільшують. З настанням стійкої прохолодної погоди, у моєму регіоні це кінець жовтня полив припиняється повністю.

Поливати рослини можна двома способами: зверху, за допомогою лійки або знизу – через піддон. Кожен спосіб має свої переваги та свої недоліки. При поливі зверху видно, скільки витрачається води, земляна грудка повністю змочується водою. Але при такому поливі розмивається і швидко залужується верхній шар ґрунту. Полив через піддон зручний тим, що ґрунт у горщику не розмивається, залужування верхнього шару не відбувається. Основна частина корінців, що вбирають воду, знаходиться в нижній частині кореневої системи, тому коренева система в даному випадку, працює більш ефективно. Однак при такому способі поливу, важко дізнатися, скільки води потрібно рослині – зазвичай воду, що залишилася в піддоні, через годину зливають.

Важливі моменти, на які слід звернути увагу:

– вода в горщику, не повинна застоюватися – для цього горщик, у якому росте кактус, повинен мати дренажні отвори. На його дно кладуться дрібні камінці, керамзит.

– не бажано, щоб вода під час поливу потрапляла на стебло кактуса. Це веде до неохайного виду рослини та викликає опроковкування стебла у нижній його частині;

– кактуси досить довго можуть обходитися без води, а надлишок води легко може призвести до загнивання стебла;

– кількість і частота поливу безпосередньо залежать від температури та вологості навколишнього повітря, чим нижча температура, тим рідше потрібно поливати рослину. Поступово, з набуттям певного досвіду, ви будете інтуїтивно відчувати – коли потрібно полити ваші кактуси.

Властивості

Висота

15-25см

Діаметр горщика

Огляди

Відгуки відсутні.

Будьте першим, хто залишив відгук “Кактус мікс (14см)”

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  • Где купить Кактус мікс (14см)?

    В нашем интернет-магазине "Орхидс Арт" представлен разнообразный ассортимент Кактус мікс (14см), растения представлены разного возраста, сорта, от чего зависит и цена
  • Можно ли увидеть реальное фото Кактус мікс (14см)?

    Конечно, менеджер отправит вам реальное фото Кактус мікс (14см) на Viber перед доставкой
  • Вы доставляете Кактус мікс (14см) по Украине?

    Да, по Киеву доставляем курьерами, по Украине отправляем транспортными компаниями-перевозчиками
  • Как ухаживать за Кактус мікс (14см)?

    Для каждого растения на странице представлена краткая инструкция по уходу за растением

Знижки від суми замовлення

Ми пропонуємо Вам ЗНИЖКИ на замовлення в залежності від суми замовлення:
при загальній сумі замовлення від 2500 грн – 5%
Знижки на акційні позиції необхідно уточнювати у менеджерів.
Для співпраці із нами на постійних умовах звертайтеся до менеджерів